header achtergrond

Algemene informatie

SBCM is een arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor de sector sociale werkvoorziening. Het fonds richt zich met al zijn activiteiten op het optimaliseren van de arbeidsontwikkeling van de SW-medewerker.

Contactinformatie

 070 3765 847Lange Voorhout 132514EA 's-Gravenhage SBCM

Plan route

Postadres
Postbus 5562501CN Den Haag

Hulpaanbod

Aan de Slag Blijven

Dit programma helpt bij het aanleren van algemene werknemersvaardigheden door oefeningen over de geschreven en ongeschreven regels op de werkvloer. Het programma bestaat uit zeven modules: jezelf presenteren, plezierig werken, samenwerken, omgaan met elkaar, professioneel gedragen, professioneel werken en omgaan met veranderingen. Daarnaast is er een introductiemodule Wat weet je al?

Aan de slag met Facebook

Facebook is een website om contact te onderhouden met familieleden, kennissen en vrienden. Ook zijn er groepen voor mensen met dezelfde interesses. Dit programma gaat over de werking en het gebruik van Facebook.

Aan de slag met LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke Social Media netwerk. Via LinkedIn kun je bijvoorbeeld contact onderhouden met collega’s, advies vragen aan anderen over werk of een nieuwe baan vinden. Dit programma gaat over de werking en het gebruik van LinkedIn.

Basisveiligheid

Ter voorbereiding of als aanvulling op VCA Basisveiligheid helpt dit programma om veilig te werken. Onderwerpen zijn: Je werk en de we, veilig werken, machines en gereedschappen, signalering, noodsituaties Er is ook een proefexamen beschikbaar.

Blijf de baas

Als je werkt op plekken waar mensen voorbij komen die agressief kunnen zijn. Bijvoorbeeld: afval inzamelen. Hoe ga je om met agressie? En hoe kun je het voorkomen? Leer het op deze website.

Digitaal solliciteren

Dit programma gaat over het het gebruik van een digitaal sollicitatieformulier en de mogelijkheden van social media en Google Alerts bij het zoeken naar werk. Ook wordt het maken van videosollicitaties uitgelegd.

Excel

Het rekenprogramma van Microsoft Office heet ‘Excel’. Excel is handig om overzichten te maken en bij te houden. Dit oefenprogramma is om het gebruik van Excel te leren.

Haal meer uit je mobiel

Je ziet handige (gratis) apps. Waarvoor gebruik je de apps? En hoe werken ze? Kies uit vijf thema's: • Veilig mobiel • Thuis en werk • Onderweg • Communiceren • Taal

Leersnack digitale vaardigheden

We doen steeds meer met de computer, tablet of smartphone. Gebruik jij al handige apps op je smartphone? Een leersnack is een kort programma. Er zijn er twee: • App-wijzer: waar gebruik je je apps voor? • Veilig mobiel

Leersnack geld en rekenen

Het is goed om over geld na te denken. En erover te praten met anderen. Bijvoorbeeld als je geldzorgen hebt. Een leersnack is een kort programma. Er zijn er twee: • Geldzaken geregeld • Aan de slag met geldzorgen

Leersnack gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Je blijft dan fit, hebt meer energie en voelt je beter. Een leersnack is een kort programma. Er zijn er twee: • Gezond eten • Fit aan het werk

Leersnack prettig samenwerken

Het programma helpt om beter en plezieriger samen te werken. Het programma bestaat uit 3 modules: samenwerken, agressie en pesten.

Leersnack taal

Je hebt elke dag te maken met taal. Thuis én op het werk. Goed om te oefenen dus. Een leersnack is een kort programma. Er zijn er twee: • Gebarentaal • Woorden op het werk

Omgaan met elkaar

Het programma helpt om beter en plezieriger samen te werken. Het programma bestaat uit 3 modules: samenwerken, agressie en pesten.

Solliciteren

Dit programma is ter voorbereiding op alle stappen die komen kijken bij solliciteren met oa: het ontdekken welke baan past, het zoeken van vacatures, het schrijven van een goede motivatiebrief en cv en het voeren van een gesprek. Het programma is er in het Nederlands, Engels en Arabisch.

Solliciteren en je netwerk

Dit programma helpt bij het inzichtelijk maken van het persoonlijke netwerk en hoe dit in te zetten bij het vinden van een baan.

Taal en Rekenen

Om te kunnen lezen, schrijven en rekenen is veel oefenen belangrijk. Het programma Taal en Rekenen helpt daarbij! Er zijn vijf modules: lezen, schrijven, spelling, woorden op het werk, rekenen.

Taal en Werk

Taal en Werk helpt om de Nederlandse taal te leren voor op het werk. Het programma bevat allemaal woorden die je tegenkomt op het werk. Er zijn oefeningen voor woordenschat, grammatica en spelling. Het programma is te volgen op twee taalniveaus: A2 en B1.

Veilig werken

Het programma gaat over: veilig en prettig werken, het voorkomen van ongelukken op de werkvloer, veilig werken met machines en het voorkomen van lichamelijke klachten. Het programma maakt bewust van risico’s op het werk. En leert hoe daarmee om te gaan.

Wat als je ziek bent?

Dit programma geeft alle informatie die nodig is over ziek zijn en werk. Het programma bestaat uit vier hoofdstukken: werknemer en collega; wat als je ziek bent gesprek; vervangend werk; je kunt niet werken. Taal: Nederlands, Engels, Arabisch (de gesproken tekst is altijd Nederlands)

Wat past bij mij?

Het programma helpt te ontdekken welk werk past. De resultaten kunnen aan het einde van het programma gedownload worden.

Werken met de computer

De computer is steeds vaker nodig. Thuis, maar ook op het werk. Leer de basis van het werken met een computer. Bijvoorbeeld het gebruik van de muis en het toetsenbord, veilig internetten en e-mailen.

Werkfit - werknemersvaardigheden

Werkfit helpt bij het leren van algemene werknemersvaardigheden. Aan bod komt bijvoorbeeld: Hoe kun je goed samenwerken?; Hoe vraag je om advies? Hoe ga je om met kritiek?

Word

Voor het maken van brieven en tekstdocumenten is Microsoft Word het meest gebruikte programma . Dit programma helpt bij het ontdekken van alle mogelijkheden van Word.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Sociale werkvoorziening
Vergelijk hulpaanbod